05Ιουλ2022

Ψήφισμα Διοικητικού Συμβουλίου μετά τον αδόκητο χαμό της Χρυσής Βαθιανάκη

Με οδύνη και βαθιά συγκίνηση, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση (ΔΗΚΕΗ) του Δήμου Ηρακλείου, αποχαιρετά την ταλαντούχο εικαστικό των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών(ΚΔΑΠ) ΧΡΥΣΗ ΒΑΘΙΑΝΑΚΗ, στα οποία υπηρέτησε με αφοσίωση.

Την ευχαριστούμε για την πολύτιμη προσφορά της όλα αυτά τα χρόνια και για την αγάπη της για την τέχνη, την οποία κατάφερνε να μεταλαμπαδεύει  με πάθος στα παιδιά.

Η Χρύσα Βαθιανάκη γεννήθηκε το 1964 στο Ηράκλειο Κρήτης. Ήταν απόφοιτος της σχολής ΒΑΚΑΛΟ (1987-91). Σπούδασε ζωγραφική καθώς και Εφαρμοσμένες Τέχνες με δασκάλους την Ελένη Βακολό, τον Γιάννη Παπαϊωάννου, τον Θανάση Στεφόπουλο και Τάσο Μαντζαβίνο. Κατά την περίοδο 1990-92 ασχολήθηκε με την μελέτη ανατομίας των εντόμων στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας με σύμβουλο την Βιολόγο Μαρία Δημάκη. Δημιουργήθηκε μία σειρά έργων μεικτής τεχνικής. Το Δεκέμβριο του 1999 το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ζωγράφου οργάνωσε μεγάλη έκθεση ζωγραφικής σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και την επιστημονική υποστήριξη του «Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας». Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στους χώρους του «Μουσείου Mαρίκα Κοτοπούλη», όπου πραγματοποιήθηκαν ξεναγήσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το Σεπτέμβριο του 2001, ο Δήμος Αρχανών οργάνωσε μία μεγάλη έκθεση ζωγραφικής βασισμένη στις ενότητες της παραπάνω μελέτης. Την καλλιτεχνική οργάνωση είχε η Αίθουσα Τέχνης «Πολύγνωτος» Είχε εκπροσωπήσει την χώρα μας στην «Ευρωπαϊκή Συνάντηση Καλλιτεχνών» στην Γερμανία, στην 2η Μπιενάλε Πεκίνου, καθώς και στους Ολυμπιακούς Αγώνες Πεκίνου, του 2008.

Το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Η. Αποφάσισε Ομόφωνα

1. Να παραστούν τα Μέλη του Διοικητικού Εποπτικού Συμβουλίου της ΔΗ.Κ.Ε.Η., με επικεφαλής την Πρόεδρο, Ρένα Παπαδάκη Σκαλίδη, στην εξόδιο ακολουθία.
  2. Να κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους της Προέδρου, του Διοικητικού και των εργαζομένων της Κοινωφελούς Επιχείρησης.
  3. Να εκφραστούν τα θερμά συλλυπητήρια της Προέδρου, των Μελών του ΔΣ και  των εργαζομένων της Κοινωφελούς Επιχείρησης, στην οικογένεια και τους οικείους της εκλιπούσας, επιδίδοντας το παρόν ψήφισμα.
  4. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της, από το Διοικητικό Συμβούλιο, κατά την πρώτη μετά το θάνατό του, τακτική συνεδρίασή του.
  5. Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης και να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

Καλό σου ταξίδι στο φως και στην ομορφιά, αγαπημένη μας Χρύσα.