Προβολή του εθνογραφικού ντοκιμαντέρ «Το κορίτσι γυναίκα»
Ο Δήμος Ηρακλείου -Δημοτική Επιτροπή Ισότητας (Δ.ΕΠ.ΙΣ.) Ηρακλείου σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων (Π.ΕΠ.ΙΣ. Κρήτης)-Γραφείο Ισότητας, υλοποίησαν κοινές εκδηλώσεις, το Σάββατο στις 12 Μαρτίου 2022, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, που εορτάζεται κάθε χρόνο (8 Μαρτίου) στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.
Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου - Αίθουσα Πειραματικού Θεάτρου: 18:00 - 21:00
* Προβολή του εθνογραφικού ντοκιμαντέρ «Το κορίτσι γυναίκα» (σκηνοθεσία Ευαγγελία Γούλα - εκπαιδεύτρια των Κ.Δ.Α.Π. Ηρακλείου)
* Ομιλία, με θέμα “Οι άλλοι, εμείς οι Ρομά”, Μανώλης Ράντης, πρώην Διευθυντή του Δικτύου ΡΟΜΑ.
* Ομιλία, με θέμα: «Βιώνοντας τα οφέλη της εκπαίδευσης», Γεωργία Καλπαζίδου, Φιλόλογος.
* Τοποθέτηση με θέμα: «Σχολείο και εκπαίδευση παιδιών Ρομά», Αναστασία Πιπεράκη, Ψυχολόγο του Παραρτήματος ΡΟΜΑ - Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηρακλείου.
* Εκθεση έργων, φιλοτεχνημένα από τις γυναίκες του Συλλόγου και προβολή των λαογραφικών στοιχείων της τσιγγάνικης κουλτούρας.
https://www.dikeh.gr/483-provoli-tou-ethnografikoy-dokimanter-to-koritsi-gynaika#sigProId4c55bc4bc6